fbpx

For English click here

OBSCURA Mag е онлайн списание за фотография, което в основата си залага мисията да бъде платформа за поддържането и развиването на медиума. Основано през 2021 г., то служи на идеята за разпространяване на качествено фотографско съдържание, журналистическо отразяване и критика, както и представяне на изключителни визуални артисти. 

Щастливи сме да обявим своята първа ОТВОРЕНА ПОКАНА за фотографски проекти, като избраните артисти ще получат публикация в първото печатно издание на OBSCURA Magazine, заедно с проектите си. 

Тема

Като изгряваща съвременна медия, OBSCURA Mag желае да провокира своята аудитория и да я изпрати на конотативно приключение в собствената им реалност. Темата на първото издание е „Там, където не съм бил“. Очакваме от участниците в поканата да използват заплитането в противоречия като преимущество в полза на финалния им подбор и оформление. Надяваме се темата да не бъде буквално осиновена от участниците, а приета като експлорация на креативните подходи към фотографията.

Насърчаваме артистите да уловят недостижимата и непокорна реалност и им пожелаваме спокойно пътуване през облака на размишлението. 

Проектите могат да обхващат всякаква жанрова линия, стига тя да премине през темата на поканата. 

Избрани участници

Всички проекти ще бъдат оценявани от професионално жури в състав:

Валерий Пощаровhttps://www.poshtarov.net/

Клои Шърманhttps://www.chloeshermanphotography.com/ 

Уша Цонковаhttp://www.ushata.com/ 

Критериите, въз основа на които ще бъдат оценявани фотографските проекти, са качествената стойност на проектa, както и неговите експресивност и актуалност. 

На финала ще бъдат избрани четирима участници, които ще  получат възможността да бъдат публикувани в първото печатно издание на списанието, както и безплатно копие от броя. 

Победителите ще бъдат обявени на уебсайта на OBSCURA Mag, както и в социалните медии.

Срокове

Краен срок за подаване: 02.02.2024г.

Обявяване на победители: 16.02.2024г.

Технически Изисквания

Молим за изрядно спазване на техническите изисквания за подаване на кандидатури. За улеснение и от двете страни, моля, следвайте следните указания относно изпратените файлове: 

  • Папка с 5-15 снимки, 2 MB всяка, изпратени по мейл на contact@obscuramag.com. Може и с линк към Google Drive. 
  • Текст към серията (макс. 3000 символа), изпратено като Word или PDF файл.
  • Именуване на файловете по следния начин: Name_LastName_NumberOfPhoto.

*Отворената покана НЕ изисква заплащане на такса. Всеки артист може да участва само с 1 проект.

Бюлетин