fbpx

Онлайн курсовете в Domestika са началото на творческо пътешествие, в което ще можеш да задълбочиш знанията си, да придобиеш нови и да споделиш проектите си  в общност, формирана от творци.

Необходимо е единствено да създадеш безплатен акаунт, за да отвориш вратата към творческо вдъхновение и висококачествено съдържание. Заплащат се единствено курсовете, които си харесал, като цените са изключително достъпни. 

Тъй като всички курсове са 100% онлайн и остават в твоя профил в Domestika, всеки път, когато закупиш курс, можеш да учиш със собствено темпо и да се върнеш към даден урок по всяко време, за да прегледаш дадена техника. 

Лекторите са изключителни професионалисти в своята област. Всеки един курс започва със споделяне на опита и източниците на вдъхновение на артсита. Предоставяйки техники, инструменти и приложения, те ще ти помогнат да осъществиш  успешно проекта си, който съпътства всеки един курс. 

Всеки курс има създадена общност, в която можеш да продължиш да учите и да си комуникираш с останалите ученици и учителя, за да обменяш идеи, да искаш съвет, да споделяш работата си и да публикуваш проекта си.

1.Photography for the Imagination

 

 

Курсът е насочен към всички фотографи, които искат да научат нови творчески подходи във фотографията и постпродукцията. Силвия Грав, избрана от Flickr за един от 20-те най-добри млади фотографи в момента, ще ти помогне да постигнеш впечатляващи резултати, без да си експерт в техниката или ретуширането.

Виж курса тук

 

2.Flash Photography with a Speedlight

 

 

Крис Робинсън е професионален фотограф, специализиран в художествената и модната фотография. В този курс, той споделя за основните функции на светлината и ще те научи как да я изпозлваш, за да изразиш себе си и да предадеш различни видове емоции. Крис обръща внимание и на техническата час – основни функции на светкавиците, скорост на синхронизация, връзка на светкавицата с фотоапарата.

Виж курса тук

 

3. Artistic Photography: Transforming Concepts into Images

 

 

В този курс ще научиш как да насочваш моделите по време на фотосесия и да създаваш концептуални снимки, които изразяват вътрешната ти същност. 

За Ирене Крус, фотограф, оператор и видео артист, най-добрият начин да покаже своето виждане за света е чрез изображения. Тя смята, че ролята на моделите е от съществено значение, тъй като те са ключов елемент за реализиране на визията на фотографа.

Виж курса тук

 

4. Documentary Photography Projects

 

 

В този онлайн курс ще се научиш как да създадеш документална фотографска серия, изграждайки свой собствен наратив. 

Разказването на истории чрез фотогтафия е форма на изкуство, която фотографът Маркос Зегерс усъвършенства от съвсем млад. Определя свойте документални проекти като мост между историите и хората. 

Виж курса тук

 

5.Intimate Photography Portraits

 

 

Едно от най-големите предизвикателства на портретните фотографи е  да изкарат наяве същността на модела пред камерата. Марта Мас Жиронес използва интимен подход във фотографията за справяне с този проблем, за който ще разкаже повече в курса

Виж курса тук

 

6. Introduction to Narrative Photography

 

 

Дара Скъли започва да фотографира  на 17-годишна възраст и оттогава развива уникален авторки подход и лична вселена.

В този курс ще се запознаеш с нейния професионален метод на работа – от раждането на идеята до окончателното ѝ развитие по време на фотосесията и последващото ѝ редактиране и ретуширане в Adobe Photoshop. 

Виж курса тук

 

7. Introduction to Street Photography

 

 

Визуалното изследване на детайли от ежедневието и улавянето на различни гледни точки в едно изображение са отличителни черти в работата на Густаво Минас.

В този курс ще научиш как да снимаш градския пейзаж, представяйки визуално връзката си с града. Густаво ще те научи как да работиш със сенки, отражения и други основни техники на фотографиране и постпродукция. 

Виж курса тук

 

8. Introduction to Photojournalism: Capture Powerful Stories

 

 

Има много истории по света, които биха останали неразказани без осветляващата сила на фотожурналистиката. Финбар О’Райли е награждаван фотожурналист с над 20-годишен опит, който е документирал конфликти, хуманитарни и социални проблеми за издания и организации като The New York Times.

В този курс той ще те научи как да създаваш структуриран разказ чрез поредица от изображения с визуално и емоционално въздействие и как да идентифицираш, проучиш и заснемеш своята история, като спазваш етичните съображения.

Виж курса тук

 

9. Photo Journalism and Social Photography

 

 

Научи се как да снимаш актуални събития по време на развоя им заедно с Ману Брабо, фотожурналист на свободна практика и носител на наградата „Пулицър“ за 2013 г. за снимките си от гражданската война в Сирия. От 2007 г. насам той документира бунтове и граждански войни от фронтовата линия в страни като Хаити, Хондурас, Косово, Палестина, Либия, Сирия и Украйна.

В този онлайн курс ще се запознаеш с тънкостите на фотожурналистиката – от нейния произход и социокултурен контекст до етични фактори и практически съвети. Ману ви показва оборудването, с което работи и ви превежда през процеса на разработване на фоторепортаж.

Виж курса тук

 

Бюлетин